" ARAJ " Szárító- és tároló- rendszerek
(szárítóberendezések és gabonatároló silók)

Minden gazdaságnak
Tekintettel a széleskörű felhasználási lehetőségekre az ARAJ szárító- és tároló- rendszerek alkalmazhatóak kis és nagy gazdaságokban, valamint szemestermény felvásárlással és forgalmazással foglalkozó cégekben. Alkalmasak kukorica és az összes gabona, repce, hüvelyes növény, és más fajta szemestermények szárítására, tárolására. A szárító vagy a tároló berendezések felállíthatóak egyesével is, amely esetben maga a szárító vagy a tároló egymagában alkot egy létesítményt, vagy telephelyszerű elrendezésben, amely esetben optimálisabb és költséghatékonyabb az objektum működése.

Biztonság és ökológia
Az ARAJ cég termékei teljesítik az Európai környezetvédelmi és minõségi normákat. A szárítóberendezések fűtése történhet több módon, indirekt (hőcserélős), vagy direkt (hőcserélő nélküli) rendszerrel, az égőfejek lehetnek befúvós vagy szőnyegégős rendszerűek. Az adott technológia alkalmazása a termények felasználási területétől és a vevői igényeineknek megfelelően kerül kialakításra. A szárítóberendezések kazánjai rendelhetõk gázolaj, földgáz vagy tartályos gáz üzemanyaggal működő égõfejjel, a helyi adottságoktól és az igényektõl függõen.

Minõség, megbízhatóság
A termékek hosszú élettartamát a kiválló minõségû horganyzott acéllemez biztosítja. Az ARAJ cég szigorúan ügyel a megfelelõ gyártástechnológiákra, kitünõen képzett szakemberei a legújabb technikai megoldások alkalmazásával mindíg a szárítás- és tárolás- technika élvonalában tartják termékeiket.

Tervezés, kivitelezés
Az érdeklõdést követõen igény szerint helyszíni felmérést végzünk, majd az ARAJ cég szakemberei megtervezik a megfelelõ technológiát, az adott viszonyokhoz. A tervezésnél kényesen kiügyelnek a már meglévõ és tervben lévõ technológiákra.

A kivitelezést a BICSAK KFT. alvállalkozók bevonásával végzi. A kivitelezést folyamatossan felügyeli a gyár,felügyeletével a próbaüzemet követõen átadásra kerül a létesítmény, amelyet a végsõ teljes technológiára kiterjedõ környezetvédelmi és munkabiztonsági vizsgálatok követnek.


Ízelítő az elkészült telephelyekből


Dég 1998

Somogytarnóca 1998
   

Kiskunhalas 2001

Kiskőrös 2003
   


Eprestanya 2005


Garadna 2006
   

Kázsmárk 2006

Hajdúdorog 2007
   

Alsózsolca 2008

Tiszakarád 2009
   

Hőmérsékletmérő rendszer

Szárító automatika
   
Számítógépes irányítórendszer


Letölthető magyarnyelvű tájékoztatók:
ARAJ S2-4 típusú szárítóberendezések ( 3-as korszerűségi mutatóval rendelkeznek !!! ) ( 364 KB )
   
ARAJ SPA típusú síkpadozatú silók ( 425 KB )


Kezdőlap